Niels Destadsbader

Wat zou ik zonder jou?

Niels Destadsbader

1In 2009 schopt Niels het tot de finale van het Vlaamse succesprogramma ‘Steracteur Sterartiest’ waarin acteurs hun kunnen als popartiest laten zien.

Zijn eerste N 1 hit komt er in 2015 met het nummer ‘Dansen’ en ook zijn volgende single ‘Hey Pa’ komt op 1 te staan.

De zomer van 2016 wordt op gang getrapt met Niels’ nieuwe single ‘Vandaag’, die hij laat horen met zijn live band op heel wat podia in Vlaanderen. De succesvolle zomer krijgt in het najaar een vervolg met een theatertour ‘Niels Destadsbader klapt uit de biecht’.

Op 21 oktober 2016 stelt Niels met heel veel trots zijn debuutalbum voor bij de lancering van de gelijknamige single 'Speeltijd'. Samen met Miguel Wiels, Ronald Vanhuffel, heel wat muzikanten en platenfirma CNR slaagde Niels erin om zijn passie voor muziek weer te geven in deze 13 nummers. De plaat staat enkele weken op 1 in de album top-50 en verdient platina. Als kers op de taart wint Niels begin 2017 zijn eerste M.I.A., staat hij in de zomer op Werchter Boutique en wint hij kort daarna Zomerhit met ‘Skwon Meiske’.  Aansluitend op de zomer staat Niels opnieuw op nummer 1 in de Vlaamse Top-50 met zijn nieuwe single ‘Sara’. In het najaar start het tweede seizoen van ‘Niels Destadsbader klapt uit de biecht’ en kondigt hij aan dat ‘Niels & Wiels’ een vervolg krijgt in 4 exclusieve shows in Vlaanderen. ‘Tranen Met Tuiten’ is de volgende single en is te horen in de derde Kampioenenfilm ‘Kampioenen Forever’.

2018 start met een hoogtepunt wanneer Niels voor het tweede jaar op rij een M.I.A. wint. In een vierde jaargang van ‘Liefde Voor Muziek’ doorbreekt hij muzikale grenzen met covers van Helmut Lotti, Jasper Stervelinck, Coco Jr., K’s Choice, Silvy De Bie en Sharon den Adel. Tijdens dit populaire programma vult Niels, samen met boezemvriend Miguel Wiels, de Gentse Capitole, Kursaal Oostende, Ethias Theater Hasselt en de Antwerpse Stadsschouwburg met de theatershow ‘Niels & Wiels’. 2018 is ook het jaar waarin Niels 30 wordt en dat getal is dan ook de titel van zijn tweede album dat ter wereld komt op 30 mei 2018. 

2019: De nieuwe theatertournee ‘In de kinderschoenen’ was in een mum van tijd uitverkocht – Niels wint maar liefst 5 Mia’s begin februari en wordt hiermee de grootste winnaar in zijn categorie en maakt hiermee duidelijk dat Vlaamse muziek leeft.  Het Sportpalies. wordt maar liefst 3 keer uitverkocht!

2020: een nieuw jaar, Nieuwe en nog straffere ambities voor ons Deerlijks natuurltalent. De kast met Mia's werd begin februari aangevuld met 2 extra stuks en in het Sportpaleis gaan we van 3 naar 5 nieuwe shows. 

Niels komt met heel veel 'goeste' terug naar zijn thuisfestival BuikRock.