Christoff

Christoff 2021.jpg

Een Ster 
Christoff

Christoff De Bolle, beter bekend als Christoff is een Vlaamse zanger en radiopresentator. Zijn zus is de zangeres Lindsay. Samen brachten zij diverse duetten uit. Naast zijn solocarrière is Christoff sinds 2015 onderdeel van het schlagertrio Klubbb3.

Via het kerkkoor komt hij op 15-jarige leeftijd terecht in de 'Soundmixshow'.

Reeds 4 maal werd Chriistoff onderscheiden met een MIa en op de "Annes Vlaamse Muziek Awards" won hij in 2012 en 2013 de prijs voor "beste mannelijke artiest-schlager".

Christoff is ook populair in Duitsland, met Duitstalige versies van Nederlandstalige liedjes. Zijn eerste album, Blaue Augen (naar 'Blauwe ogen') uit 2009, sloeg er direct aan. In juni van 2010 kwam dan ook zijn tweede album in Duitsland uit, getiteld Das geht klar, gevolgd door het album Feuerwerk in 2012.

In de zomer 2015 kwam de Nederlandse muziekmanager Jaap Buijs met het idee om een feestgroep op te richten, bestaande uit Christoff, de Nederlandse zanger Jan Smit en de Duitse presentator en zanger Florian Silbereisen. De groep kreeg de naam Klubbb3. Het debuutalbum Vorsicht unzensiert! uit januari 2016 was een succes met top 5-noteringen in Duitsland en Oostenrijk en een zesde plaats in de Vlaamse albumlijst. Het album stond eveneens in Nederland en Zwitserland genoteerd. De debuutsingle Du schaffst das schon bereikte de hitlijsten in enkele landen.[3] De band werd op 10 januari 2016 onderscheiden met de smago! Award, een belangrijke prijs in Duitsland in de schlagermuziek.[4] Op 7 januari 2017 werden ze onderscheiden met de prijs Die Eins der Besten in de categorie Band des Jahres. De prijs werd uitgereikt tijdens de ARD-televisieshow Schlager-Champions - Das große Fest der Besten..

In 2019 kwam Stan van Samang zijn monsterhit 'Een ster' brengen tijdens de eerste editie van BuikRock. Dit jaar komt Christoff zelf dit op zondag opnieuw overdoen.