Metejoor

1 op één miljoen

Metejoor

Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor, wordt geboren in Duffel. Hij groeit op in een warm nest in Vosselaar als jongere broer van zijn zus Lisa. Gedurende zijn jeugdjaren neemt sport veel van zijn vrije tijd in beslag. Hij zet zich in als jeugdtrainer en ziet een toekomst als turnmeester voor zich.

 

Muziek speelt ook een grote rol in Joris zijn leven, maar blijft door de sport vooral op de achtergrond. Hij zingt vaak met zijn zus en gaat soms mee naar optredens van zijn ouders. Faalangst houdt hem alleen tegen van zijn zangtalent aan anderen te laten horen. Wanneer zijn zus in 2016 meedoet aan The Voice van Vlaanderen, groeien bij Joris de muzikale kriebels. Via zijn zus en The Voice ontmoet Joris toevallig producer Hans Francken. Die is meteen enthousiast over Joris zijn stem en dat is het begin van hun lange samenwerking.

 

Met de eerste single Ik hou van jou is Metejoor meteen genomineerd voor Radio 2 Zomerhit Beste Doorbraak. Ook de volgende singles Ik wil meer, Samen alleen en Je hoeft niet bang te zijn kennen een hoge rotatie op de nationale radio. Dit alles tezamen levert hem het voorprogramma van Clouseau op, die op dat moment optreden in Nederland.

 

In september 2018 doet Niels Destadsbader een oproep via MNM voor nieuw talent. De hoofdprijs is twee voorprogramma’s voor Niels in het Sportpaleis. Metejoor doet aan de wedstrijd mee met een eigen versie van de single Verover mij en wint de wedstrijd. Kort daarna wordt de single Boeit me geen featuring Sarita Lorena (NL) bekendgemaakt. Deze kent wederom een groot succes.

 

In de lente van 2019 brengt Joris een nieuwe single uit genaamd Horizontaal. Het lied heeft 22 weken in de Vlaamse ultratop gestaan. Metejoor was met Horizontaal ook genomineerd voor Radio 2 Zomerhit maar greep juist naast de hoofdprijs. Wel had hij een drukke agenda in de zomer van 2019 met optredens op de Parkies, Suikerrock, Hans Francken Invites, Worstenfeesten…  

 

Ondertussen is Metejoor met  'blij om jou te zien'  en '1 op één miljoen' als artiest echt doorgebroken tot bij het brede publiek. Heel blij dat deze topper op ons podium komt te staan deze zomer.