Jebroer

Kind van de Duivel

Jebroer

Kimman groeide op in Voorschoten en was leerling van het Adelbert College in Wassenaar. Kimmans ouders scheidden toen hij tien jaar oud was. Hij was een druk kind en kon niet goed omgaan met autoriteit, ongeacht of die van zijn ouders, leraren of de politie kwam. Als gevolg moest hij een sociale vaardigheidstraining en een agressietraining volgen. Hij vond een uitvlucht in de muziek en begon op zijn zeventiende te rappen.

In 2010 bracht hij zijn debuutsingle uit, Btje vliegen tog, die geproduceerd werd door Boaz van de Beatz. Boaz produceerde daarna meerdere nummers voor hem. Ook sloot 'Jebroer' zich bij het collectief Nouveau Riche aan, waar ook Boaz deel van uitmaakt. Op het album Alziend oor werkte 'Jebroer' aan vijf nummers mee. Ook werkte hij in die jaren veel samen met Mr.Polska.

.Tijdens zijn jaren bij het Nouveau Riche, officieel tot 2013, kreeg hij les op de Herman Brood Academie. In 2016 was hij er weer bij tijdens de viering van het 10-jarige bestaan in Paradiso.

Enkele van zijn singles bereikten de Nederlandse Single Top 100. Het meest succesvol was Nooit meer slapen (2012), een samenwerking met Yellow ClawRonnie Flex en MocroManiac. Met Omlaag (2013) had hij een nummer 1-hit in de iTunes-hiphopcharts. Banaan, een nummer dat voor een feest was bestemd, werd in 2015 een succes in Vlaanderen. Het kwam op nummer 6 van de Ultratop te staan en de bijgaande video werd meer dan acht miljoen keer bekeken op YouTube. Niettemin belandde Banaan ook in de Foute 128 van de Vlaamse Qmusic. Een andere in hit in Vlaanderen was Roq n rolla (2015) die door Studio Brussel werd uitgeroepen tot Summer Anthem tijdens de schoolexamens.

In 2015 werkte hij samen met saxofoniste Candy Dulfer en zanger Wudstik in het nummer Ga maar vast slapen. In 2016 bracht hij het nummer Tranen in camouflage uit, waaraan ook Wudstik meewerkte. Hierin vertelt hij het verhaal van een jeugdvriend die verslaafd raakte aan de drugs en op straat leefde als een junkie.

Kind van de Duivel was in 2017 een hit in Nederland en Vlaanderen. De videoclip haalde op YouTube meer dan 23 miljoen views. 

Kimman trad op tijdens grote festivals zoals Pinkpop en Tomorrowland