Jérémie Vrielynck

Buikrock Foto.jpg

Zie ik je ooit weer?
Jérémie Vrielynck

Dat Deerlijk een rijke voedingsbodem is voor talent, wordt nog maar eens bewezen door onze eigen Jérémie Vrielynck. De eenentwintigjarige zanger verdiende zijn sporen al op heel jonge leeftijd met zijn hoofdrol in de eerste Ketnet musical en -serie ‘Kadanza’ en zijn succesvolle deelname aan ‘The Voice’.

 

Jérémie is een rasechte muzikant. Hij bespeelt meer dan 10 instrumenten waaronder piano, (bas)gitaar, verschillende koperblazers, drums en percussie, én schrijft al zijn muziek zelf. Het liefst staat Jérémie op het podium, maar als hij door omstandigheden – bijvoorbeeld één of andere pandemie – even niet kan optreden, blijft Jérémie niet bij de pakken zitten. De kans is groot dat je hem dan terugvindt in zijn Deerlijkse studio, waar hij aan de lopende band hits schrijft en producet voor zichzelf en andere artiesten.

 

Jérémies eerste grote wapenfeit liet hij vorige zomer los op Vlaanderen. Zijn fantastische meezinger ‘Alleen Bij Jou’ werd platgedraaid op Radio 2, wat hem zijn eerste top 10 notering bezorgde in de Vlaamse Ultratop. Maar liefst twintig weken lang stond zijn eerste hit in diezelfde Ultratop. Dit was zeker geen ‘lucky shot’, want amper drie weken later deed hij het nog eens helemaal over met ‘Slechte Gewoonte’. Deze successen werden beloond met een Loftrompet voor ‘Doorbraak van 2020’. ‘Slechte Gewoonte’ deed het nóg beter dan ‘Alleen bij Jou’ en Jérémie zijn tweede top 10 hit was een feit!

 

Jérémie is niet iemand die geduldig afwacht, en stoppen met het schrijven van nieuwe nummers zit er bij hem zeker niet in. Nog voor ‘Slechte Gewoonte’ uit de hitlijsten verdwenen was bracht hij ‘Als Je Hem Achterlaat’ uit. In amper drie weken tijd bestormde het nummer de Vlaamse Ultratop tot recht in de top 10, met een piek op nummer 6, een persoonlijk record voor de jonge Deerlijkenaar.

 

De verwachtingen rond zijn zomersingle ‘Zie Ik Jou Ooit Weer’ zijn torenhoog. Iedereen is wild van het dansbare nummer. Kan Jérémie Vrielynck zijn Ultratop-record voor de vierde keer op rij breken? Eén ding is zeker, wanneer hij op zondag 29 augustus de eerste noten van zijn zomerhit zal spelen, zal de hele weide daveren, en zullen ze tot ver buiten Deerlijk horen wat voor kwaliteit hier wordt gemaakt.

 

Naast zijn optreden op zondag verzorgt Jérémie ook de volledige presentatie van BuikRock, een grote eer die hij met veel trots zal uitvoeren. Hij kan niet wachten om zijn eigen achtertuin op stelten te zetten!