Emma Bale

All I want

Emma Bale

Emma Bale, artiestennaam van Emma Balemans (Sint-Katelijne-Waver2 augustus 1999), is een Belgische zangeres.

In 2014 nam de toen 14-jarige Emma deel aan het VTM-programma The Voice Kids. Ze haalde de finale niet. Hierna nam ze een cover op van het nummer All I want van de Ierse band Kodaline. Op 13 december 2014 kwam All I want binnen op de 4de plaats van de Ultratop 50. Bale won in 2015 door de Radio 2-stemmers in België de prijs van "Beste zangeres" in Blankenberge.

Onder leiding van producer Hans Francken, reeds jaren vaste gitarist van Clouseau en manager van Metejoor, nam Bale in september 2015 een ep op. My World Untouched telt zes liedjes, waaronder de twee singles All I Want en Run.

De single Run werd eveneens geremixt door Lost Frequencies. In 2016 bereikte ze de nummer 1-positie in de Ultratop 50 met het nummer Fortune Cookie, een samenwerking met Milow. In 2016 kreeg de zangeres een MIA in de categorie beste zangeres.

De jaren nadien volgden er nog drie singles : Worth It, Curaçao en Cut Loose, alle drie de singles haalden de Ultratop 50, waarvan Cut Loose het het beste van de drie deed.

Emma stond in 2019  op het podium van Suikerrock en stond op de line up van Werchter 2020 en ook op ons podium in Deerlijk. Uitstel is geen afstel want deze parel komt in 2021.

Haar deelname aan Liefde voor Muziek dit voorjaar toont aan dat Emma bulkt van talent. We kunnen niet wachten om haar te zien schitteren op ons podium dit jaar. Wij hopen stiekem dat ze haar cover van Moloko meebrengt naar Deerlijk (The time is now). Luister zeker ook naar deze nieuwe single: https://www.youtube.com/watch?v=NN3OoLOb22c