top of page

Historiek BuikRock

Covid-19 Update

BuikRock schuift een jaartje op!

Liefste BuikRockers...

Omdat gezondheid belangrijk is en we als organisatie ook op dat vlak geen enkel risico willen nemen, wordt de tweede editie van BuikRock verplaatst naar de zomer van 2021.

 

Vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2020 stond met rood aangestipt in de agenda van vele honderden festivalgangers. In Deerlijk zou dan de tweede editie plaatsvinden van BuikRock. Het festival zag in 2019 het levenslicht als het muziekgebeuren waarmee ereburger Niels Destadsbader samen met een aantal collega’s zijn gemeente wilde verwennen. Door het grote succes kon een tweede editie niet uitblijven. Meer zelfs, BuikRock zou dit jaar een tweeluik worden, met een line-up om ‘u’ tegen te zeggen.

 

Editie 2020 geschrapt

 

Het coronavirus beslist er echter anders over. Even was er nog de stille hoop dat BuikRock het lichtpuntje zou worden in een leeggemaakte festivalzomer. Maar intussen is duidelijk dat de gevolgen van de pandemie ook dan nog lang niet van de baan zullen zijn. Daarom rest ons geen andere keuze dan de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad te volgen en BuikRock 2020 te schrappen. Er zijn andere dingen die nu belangrijker zijn…

Als organisatie betreuren we uiteraard het schrappen van ons evenement maar anderzijds is deze beslissing niet meer dan logisch. Gezond blijven, gaat voor op alles. We leven mee met iedereen die getroffen is en nemen onze hoed af voor al wie in deze dagen op één of andere manier helpt: in de hulpverlening, de zorgsector maar ook thuis, in de eigen buurt.

 

Op naar 2021, tickets blijven geldig

 

Samen met het schrappen van de editie 2020 zijn we echter ook gestart met de voorbereiding van BuikRock 2021, op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. We gaan door, met evenveel enthousiasme als voordien. En we proberen om volgend jaar dezelfde line-up te presenteren die dit jaar onze affiche siert. Op korte termijn zullen we ons publiek informeren hoe het nu verder moet. Tickets voor 2020 blijven geldig voor de editie van volgend jaar. Festivalgangers die er dan niet bij kunnen zijn, krijgen op korte termijn via onze website een andere oplossing aangereikt.

#beatcorona

#opnaarBuikRock2021

bottom of page