Laura Tesoro

Laura Tesoro 2021.JPG

Strangers

Laura Tesoro

 

Een vat vol talent: acteren - presenteren maar zeker ook een gouden stem,, zo kunnen we Laura het beste definiêren.

 

In 2014 verscheen ze in de derde editie van The Voice van Vlaanderen, waar ze in de finale strandde als runner-up. In datzelfde jaar stopte ze met Familie en bracht ze in augustus haar eerste single Outta here uit. Deze verscheen eind augustus 2014 op de 23ste plek in de Ultratop.

Tesoro deed in 2016 mee aan Eurosong, de Belgische voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Met het lied What's the pressure won ze deze selectie en mocht ze België vertegenwoordigen op het songfestival in Stockholm. In de tweede halve finale bereikte ze de derde plaats en daarmee de finale. Daar werd ze tiende met 181 punten.

Na het songfestival werd ze in 2016 copresentatrice van Belgium's Got Talent naast Koen Wauters. Dat deed ze anno 2019 voor het derde opeenvolgende seizoen. In 2017 werd ze een van de coaches in The Voice Kids en presenteerde ze op VTM het programma The Band. Ze presenteerde samen met Olga Leyers de eerste opname van 2 Meisjes op het Strand in 2017. In 2019 speelde ze mee in Studio Tarara als achtergronddanseres Tien Om te Zien. In 2020 was ze in aflevering 5 het gastjurylid van de week in The Masked Singer. Ook dat jaar was ze te zien in het programma Een echte job op VTM waarin ze drie weken lang meedraaide in het ziekenhuis UZ Gent. In 2021 is ze te zien als 5de jurylid in The Voice van Vlaanderen.

n 2017 kwam haar single Higher uit. Die stond 23 weken in de Vlaamse Ultratop 50 genoteerd. Eind oktober 2017 kwam de single Beast uit en een jaar later bracht ze op 30 november 2018 haar single Mutual uit. Daarna volgde Up begin 2019.

In 2019 was ze ook een van de artiesten in Liefde voor muziek. Later dat jaar kwam haar debuutalbum Limits uit, waarvan de eerste single Limits al eerder verscheen.[2] Even later verscheen de tweede single, Press Pause, die een grote radiohit werd.

In mei 2020 verscheen de single Hold On voor. In november 2020 kwam Strangers uit, een lied dat ze samen met Loïc Nottet heeft ingezongen.

BuikRock kijkt alvast uit op deze topartieste aan het werk te zien.