top of page

Gestapo Knallmuzik

Knallmuzik_Artwerk_1-1-min.png

Wir gehen von grond mit Angela Merkel!
Gestapo Knallmuzik

Wir sind ein gruppe gesticht in 2013, wir machen knallmuzik und spass, wir lieben bratwurst und lederhose, wir hauten fan dansen und singen und muzik machen, wir tolereren protten, wir sind auch foorstander von schnitzels mit käze. Oktoberfest ist nabei.

Gestapo Knallmuzik is een Belgische[1] humoristische band die elektronische muziek speelt die gewild gezongen worden in een vorm van steenkolenduits, zoals gesproken door Jean-Marie Pfaff. Een van de nummers heet bijvoorbeeld "Ich Habe Nicht mit ein Ander Gemoald" (ik heb niet met een ander gemuild, i.e. gekust).

Gestapo is geen verwijzing naar de nazi's, maar is een samenvoeging van lettergrepen uit Gerald, Stanny en Potrick, de voornamen van de vaders van de groepsleden.[2]

Ook in de online communicatie, bijvoorbeeld op de Facebookpagina, gebruikt de band deze vorm van het "Duits". De band beweert hierbij uit Berlijn afkomstig te zijn. Op 3 mei 2018 brachten ze een "documentaire" uit, waarin een heel achtergrondverhaal uit de doeken wordt gedaan.[3] In realiteit komen de muzikanten uit de Belgische Kempen.

bottom of page