top of page

Arsenal

Arsenal 2022 - 1.jpg

" Saudade"
Arsenal

Arsenal bestaat hoofdzakelijk uit twee personen, Hendrik Willemyns en John Roan. Zij vormen de kern van de band, maar worden bijgestaan door muzikanten en gast-vocals zoals Gabriel Ríos, Aaron Perrino van The Sheila Divine en Dear Leader en Balo van Starflam. Ze brengen een mengeling van verschillende muziekstijlen, die zomers en warm aanvoelt. Zelf omschreven ze hun eerste langspeelplaat Oyebo Soul als "een symbiose van Afro en Brasilian vibes, house en wat hiphop en rock."

In 1999 brachten producers Willemyns en Roan hun eerste ep Release uit. Later verscheen de single "A volta", een samenwerking tussen hen en Mario Vitalino Dos Santos (overleden op 3 september 2018 na een zwaar verkeersongeval[1]), een Braziliaanse singer-songwriter die als hobby capoeira beoefende. Het nummer werd een hit op de dansvloer. Ook de single "Mr.Doorman" werd een schot in de roos.

In 2003 volgde de eerste volwaardige cd, Oyebo Soul (Bleekschetenziel). Twee jaar later, in 2005, volgde Outsides als tweede langspeelplaat. Bij deze plaat stak een dvd waarop John en Hendrik een paar van hun gastzangers voorstelden: Aaron Perrino in Boston, Gabriël Ríos in Puerto Rico en Mario Vitalino dos Santos in Salvador.

Live is het duo met de hulp van hun zangeres Leonie Gysel zeer populair. Ze stonden meermaals op Werchter op het podium. Ze waren ook te zien op andere festivals, zoals PukkelpopMarktrockDranouter,[2] Lokerse FeestenRock TernatLeffingeleuren en Schoolrock Festival.

Hun dansvloervuller "A volta" werd gebruikt tijdens de laatste aflevering van de Amerikaanse serie Six Feet Under.[3] De twee heren maakten ook hun opwachting in de befaamde "Bootleg Bar". Hier schotelden ze onuitgebracht materiaal voor. En in 2005 sleepten ze nog de ZAMU Award[4] voor beste dance in de wacht, een titel die ze eind 2011 opnieuw krijgen tijdens de uitreiking van de intussen van naam gewijzigde Music Industry Awards 2011.

In 2015 vierden ze hun 15-jarig bestaan met een reeks van 5 uitverkochte concerten[5] in de Ancienne Belgique.

bottom of page